Noutati
Invitatie participare - Seria „PRAXIS” - cursuri practice pentru farmaciștii clujeni, 2018
Data: 16/02/2018

Stimați colegi,
 
Colegiul Farmaciștilor din România – Filiala Cluj organizează în acest an o serie de cursuri practice pentru a veni în întâmpinarea nevoii de pregătire continuă a farmaciștilor din județul Cluj. Cursurile din seria „PRAXIS” se vor desfășura pe tot parcusul anului 2018 (cu o frecvență aprox. lunară), iar locațiile și data exactă vor fi anunțate din timp. Durata cursurilor va fi de 3-6 ore. Înscrierile pentru fiecare curs se vor deschide cu aprox. 3 săptămâni înainte de începerea cursului și vor fi anunțate prin email și pe site-ul Colegiului Cluj. În atașament puteți găsi lista cursurilor în vederea consultării temelor abordate și a perioadelor de desfășurare.

https://gallery.mailchimp.com/4760e8b60685f87c4b6f1590b/files/d862b112-0061-4aaf-968c-e4e62946bacb/Lista_cursuri_PRAXIS_2018.pdf


Cu această ocazie, vă invităm să participați la primul curs din acest an cu tema “Farmacovigilența și siguranța medicamentelor: de la raportarea unei reacții adverse la modificarea recomandărilor de prescriere”. Cursul va avea loc în data de 28 februarie 2018 (miercuri), începând cu orele 15:00, în incinta hotelului Ramada, Calea Turzii nr. 43-49, Cluj-Napoca.

Evenimentul este creditat de Colegiul Farmaciștilor din România.

Deoarece locurile sunt limitate la un număr de 25, vă rugăm să ne confirmați participarea dumneavoastră la adresa de e-mail secretariat@colegfarmcluj.ro, până marți, în data de 27.02.2018 (inclusiv).

Înscrierea la curs este individuală și se face astfel:
1. Rezervarea locului:
- se face trimițând un email la secretariat@colegfarmcluj.ro care să conțină  numele și prenumele dvs. complet + numărul de telefon, titlul cursului pentru care vă înscrieți
- se poate face și la sediul Colegiului Cluj unde veți completa o Cerere-tip
- locul este reținut timp de max 48 h de la rezervare
 
2.  Confirmarea locului:
- achitarea taxei de participare prin transfer bancar și trimiterea dovezii pe email (în contul Colegiului Farmaciștilor Cluj, deschis la Banca Transilvania Cluj-Napoca - RO26 BTRL 0130 1205 9296 29XX)
- achitarea taxei de participare se poate face și la sediul Colegiului (numerar sau cu cardul)
- locul este confirmat dacă achitarea taxei și prezentarea dovezii (prin email sau la sediu) se face în max. 48 h de la rezervare
- în caz contrar, locul se va elibera și va fi ocupat de următoarea persoană înscrisă pe lista de așteptare
 
- locurile vor fi ocupate în ordinea înscrierii
- nu se vor încasa taxe de participare la locul desfășurării cursului, iar înscrierile se termină cu o zi înainte de desfășurarea cursului.
 
Taxa de participare este de 30 de lei pentru membrii cu cotizația achitată la zi și 130 de lei pentru membrii care nu au cotizația achitată la zi.
 
Vă trimitem mai jos structura cursului susținut în 28 februarie de Farm. Dr. Andreea Farcaș-Călugăr și Farm. Dr. Camelia Bucșa.
Farmacovigilența și siguranța medicamentelor: de la raportarea unei reacții adverse la modificarea recomandărilor de prescriere
1. Sistemul European de Farmacovigilență
2. Reacțiile adverse – Definiții și clasificare
3. Factori ce duc la apariția reacțiilor adverse
4. Detectarea și managementul reacțiilor adverse
5. Raportarea unei reacții adverse în cadrul sistemului național de farmacovigilență
6. Discuții și aplicații practice
 
Vă așteptăm cu drag!
 
Cu stimă,
Conducerea Colegiului Farmaciștilor din România
NOUTATI!